?

Er det farlig å hoppe over menstruasjoner med Loette?

Kvinne 22 . 21 Januar 2020
Spørsmål

Er det farlig å hoppe over menstruasjoner med Loette? Har prøvd, men begynner fort å blø. Er det fordi det er farlig og at jeg ødelegger noe i kroppen min?

Kvinne (22)
Helsesykepleieren svarer
Hei

Dette er det mange som lurer på, så takk for spørsmålet ditt!

Først og fremst vil jeg presisere at det ikke er farlig å "hoppe over" menstruasjoner når du bruker Loette. Det er ingen helsefordeler ved å ha mensen når du går på p-piller. Tvert imot øker risikoen for å bli uønsket gravid. De 7 plasebo-pillene på Loette-brettet er der kun for at du enklere skal holde oversikten. Blødningene du får er ikke en naturlig menstruasjon, og det er helt unødvendig å ha disse blødningene.

Derimot er det lite hormoner i Loette, det er derfor du begynner å blø når du hopper over menstruasjonen. Du skriver ikke hvor lenge du har brukt Loette, men generelt sett anbefales det å være tålmodig i de 3 første måneder du bruker dem. Det er likevel viktig å tenke på at en slik blødning også kan skyldes smitte av en seksuelt overførbar infeksjon, for eksempel klamydia. Du kan ta en test hos fastlegen dersom det er aktuelt.

Det er oftere rapportert om mellomblødninger ved bruk av lavdoserte p-piller (Loette) enn de som bruker p-piller med litt mer østrogen. Du vil ha god effekt av å bytte fra Loette til Microgynon/Oralcon. De har samme variant av gestagenet, så ellers vil du ikke merke noe forskjell ved å bytte.

Har du flere spørsmål om seksuell helse: Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. Der vil du få god veiledning på hva som kan passe for akkurat deg. 




Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Finner du ikke det du leter etter?